Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz czerwony na rosole

Barszcz czerwony na rosole

Autor:

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 5468

Dodano:

Odsłon: 8498

Klasyczny barszcz czerwony który jednego dnia możemy zjeść z pierożkami nadziewanymi mięskiem a następnego dnia zaprawić śmietaną i zjeść z ziemniaczkami.

Składniki

  • 1,5 L rosołu
  • 5 buraków
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżka cukru
  • 200 ml soku z buraka
  • 1 łyżeczka orygano
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tylko do wysokości buraków, dodajemy cukier oraz ocet. Gotujemy do miękkości warzyw. Rosół zagotowujemy i dodajemy do niego przecedzony wywar z buraków. Następnie wlewamy sok z buraków i dodajemy oregano. Podajemy z uszkami bądź pierogami z mięsem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 września 2017 Świętami mi tu zapachniało, a ja "chcem" LATO przez cały rok ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń