Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem świeżego koperku. Danie iście wiosenne, które musi zagościc na każdym stole :D
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6139
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6139
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Składniki
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy zawartość pod przykryciem.
Kiełbasę kroimy w małą kostkę i delikatnie ją podsmażamy. Pokrojoną cebulę szklimy na odrobinie oleju rzepakowego. Kiełbasę i zeszkloną cebulkę dodajemy do kapusty i dusimy całość do uzyskania odpowiedniej miękkości przez główny składnik naszego bigosu :)
Na sam koniec, całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy posiekany świeży koperek oraz jogurt naturalny i dusimy wszystko jeszcze przez około 3 minuty. Życzę smacznego! :)