Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
botwinkę bardzo lubię są na nią dziesiątki przepisów. Oto jeden z nich
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35696
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1205
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35696
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1205
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
        
        
                Składniki
Buraczki obrać i zagotować w bulionie przez 15 minut. Liście dokładnie opłukać i posiekać wraz z łodygami. Dodać do gotujących się buraczków.
Dodać rozniecony czosnek i sok z cytryny. Przyprawić cukrem, solą i sporą ilością pieprzu. Gotować na małym ogniu następne 10-15 minut.
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo, z gotowanymi ziemniaczkami Każdy już na swoim talerzu dodaje śmietany;) w zależności od upodobań...