Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z nowej kategorii: Kuchenny recykling. Bardzo proste kopytka. Zostało mi z poprzedniego dnia 4 łyżki ugotowanych ziemniaków. Szkoda mi było wyrzucać, bo ogólnie nie lubię wyrzucać jedzenia. Jeden burak też się znalazł. Ale równie dobrze może być garść szpinaku, jedna marchew, czy nawet kawałek dyni. Kopytka wyszły pyszne, lekko słodkawe, co jest zasługą buraka, i polane rumianą cebulką. Danie bardzo tanie, a treściwe i smaczne.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3189
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 85
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 149
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3189
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 85
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 149
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, lub dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy puree buraczane, jajko i mąkę. Zagniatamy. Nie powinno się kleić do rąk. W razie potrzeby dodaj mąki. Formujemy wałek, spłaszczamy i kroimy kopytka. Zagotowujemy wodę w większym garnku i solimy ją. Kopytka gotujemy do wypłynięcia. I polewamy rumianą cebulką.
Cebulkę rumienimy na oleju. Doprawiamy solą, pieprzem.