Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło z dodatkiem jabłka to miła i bardzo smaczna odmiana od tradycyjnych buraczków podawanych na zimno. Polecam!
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1336
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 360
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1336
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 360
Składniki
Buraki myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce (u mnie na drobnych oczkach). Cebulę drobno kroimy. Jabłko również ścieramy. Cebulę podsmażamy na łyżce oliwy, gdy się zeszkli dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Dodajemy jabłko, wlewamy pół szklanki wrzątku i cukier i mieszamy trzepaczką do połączenia składników. Dusimy chwilę, dodajemy buraczki, doprawiamy solą, sokiem z cytryny lub octem i pieprzem. Dusimy chwilę, w razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą.