Do góry

Sałatki Przepis na:

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Autor: maciejmozejko

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 3754

Dodano: 17.05.2016

Odsłon: 7807

Bardzo dobra i zdrowa przystawka, może to być również lekka kolacja.

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.

  2. Buraka należy umyć wysuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec przez około 1h20m w piekarniku nagrzanym do 180C. Następnie buraka należy wystudzić i obrać ze skóry.

  3. Buraka kroimy w bardzo cienkie plastry. Układamy go następnie na talerzu i doprawiamy: solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch układamy roszponkę i kruszymy ser. Dodajemy również orzechy.

  4. Sos: mieszamy ze sobą: mieszamy jedną łyżeczkę musztardy, łyżkę oliwy odrobinę soku z cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy, tak aby sos miał gładką konsystencję. Sosem delikatnie polewamy danie.

    Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia innych przepisów!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń