Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i zdrowa przystawka, może to być również lekka kolacja.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Buraka należy umyć wysuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec przez około 1h20m w piekarniku nagrzanym do 180C. Następnie buraka należy wystudzić i obrać ze skóry.
Buraka kroimy w bardzo cienkie plastry. Układamy go następnie na talerzu i doprawiamy: solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na wierzch układamy roszponkę i kruszymy ser. Dodajemy również orzechy.
Sos: mieszamy ze sobą: mieszamy jedną łyżeczkę musztardy, łyżkę oliwy odrobinę soku z cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko mieszamy, tak aby sos miał gładką konsystencję. Sosem delikatnie polewamy danie. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia innych przepisów!