Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5792
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12456
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5236
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5792
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12456
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5236
Składniki
Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy sól. Do miski wlewamy wodę i olej. Miód rozpuszczamy a następnie wlewamy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy. Po ok.5 minutach przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę odstawiamy na minimum 2h.
Chleb pieczemy przez 25minut w 170*C. Następnie wyciągamy go z blaszki i pieczemy na kratce przez kolejne 35-40minut.