Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5928
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 681
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 797
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5928
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 681
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 797
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu, w którym jest instrukcja krok po kroku jak zrobić chleb.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej sporej misce mieszamy składniki mokre (woda, olej, jajko) i chwilę miksujemy. Po chwili miksowania powoli dodajemy składniki suche aż do ich wyczerpania. Ciasto na chleb będzie rzadkie (proszę się nie martwić).
Keksówka smarujemy masłem. Gotowe ciasto przelewamy do keksówki. Piekarnik rozgrzewamy do 220C i pieczemy przez 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika chleb warto przełożyć na kratkę aby się schłodził. Życzę smacznego!