Do góry

Dodatki Przepis na:

Chleb bezglutenowy

Chleb bezglutenowy

Autor: maciejmozejko

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 3282

Dodano: 11.04.2016

Odsłon: 5803

Idealna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej.

Składniki

  • Mąka ryżowa 120g
  • Mąka gryczana 270g
  • Pestki dyni 30g
  • Nasiona słonecznika 30g
  • Jajo kurze 1szt.
  • Woda 0,5l
  • Soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • Sól 1 łyżeczka
  • Olej 1 łyżeczka
  • Masło - odrobina do posmarowania formy
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zapraszam do zobaczenia filmu, w którym jest instrukcja krok po kroku jak zrobić chleb.

  2. W misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej sporej misce mieszamy składniki mokre (woda, olej, jajko) i chwilę miksujemy. Po chwili miksowania powoli dodajemy składniki suche aż do ich wyczerpania. Ciasto na chleb będzie rzadkie (proszę się nie martwić).

  3. Keksówka smarujemy masłem. Gotowe ciasto przelewamy do keksówki. Piekarnik rozgrzewamy do 220C i pieczemy przez 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika chleb warto przełożyć na kratkę aby się schłodził.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń