Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5791
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5234
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5791
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5234
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu, w którym jest instrukcja krok po kroku jak zrobić chleb.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej sporej misce mieszamy składniki mokre (woda, olej, jajko) i chwilę miksujemy. Po chwili miksowania powoli dodajemy składniki suche aż do ich wyczerpania. Ciasto na chleb będzie rzadkie (proszę się nie martwić).
Keksówka smarujemy masłem. Gotowe ciasto przelewamy do keksówki. Piekarnik rozgrzewamy do 220C i pieczemy przez 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika chleb warto przełożyć na kratkę aby się schłodził. Życzę smacznego!