Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 187
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 304
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 187
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 304
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu, w którym jest instrukcja krok po kroku jak zrobić chleb.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej sporej misce mieszamy składniki mokre (woda, olej, jajko) i chwilę miksujemy. Po chwili miksowania powoli dodajemy składniki suche aż do ich wyczerpania. Ciasto na chleb będzie rzadkie (proszę się nie martwić).
Keksówka smarujemy masłem. Gotowe ciasto przelewamy do keksówki. Piekarnik rozgrzewamy do 220C i pieczemy przez 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika chleb warto przełożyć na kratkę aby się schłodził. Życzę smacznego!