Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb szybko się robi. Ciepły, chrupiący smakuje najlepiej.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21602
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21602
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i ze szklanką ciepłej wody.
Mąkę wymieszać z solą, siemieniem i płatkami.
Do suchych składników dodać rozpuszczone drożdże i resztę ciepłej wody. Dokładnie wymieszać łyżką. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce.
Foremkę 12cmx35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysmarować olejem. Przełożyć ciasto do foremki.
Piec ok 1 godz w temperaturze 200 st. Na ostatnie 15 minut wyjąć chleb z foremki i piec bez formy. Upieczony chleb wystudzić na kratce.