Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb szybko się robi. Ciepły, chrupiący smakuje najlepiej.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 63
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 168
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 370
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 63
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 168
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 370
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i ze szklanką ciepłej wody.
Mąkę wymieszać z solą, siemieniem i płatkami.
Do suchych składników dodać rozpuszczone drożdże i resztę ciepłej wody. Dokładnie wymieszać łyżką. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce.
Foremkę 12cmx35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysmarować olejem. Przełożyć ciasto do foremki.
Piec ok 1 godz w temperaturze 200 st. Na ostatnie 15 minut wyjąć chleb z foremki i piec bez formy. Upieczony chleb wystudzić na kratce.