Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki są chrupiące i nie za słodkie. Gdy zostawimy je w słoiku z kawałkiem jabłka powinny zrobić się miękkie, chociaż ja jestem ogromną fanką maczania ich w herbacie.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 253
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 514
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1204
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1003
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1990
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 253
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 514
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1204
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1003
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1990
Składniki
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i przyprawę piernikową. Dodać masło i posiekać w mące. Rozetrzeć palcami aż powstaną „okruchy chleba”. W oddzielnym naczyniu jajka zmieszać z miodem. Dodać mokre składniki do mąki i wyrobić ciasto. Powinna powstać kula elastycznego ciasta. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 170C. Ciasto rozwałkować na ok 3 mm i powycinać pierniczki. Piec ok 10-15 minut aż brzegi się zarumienią.