Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie czekoladowe, ciężkie, wilgotne. Smak buraków nie jest wyczuwalny ale nadaje ciastu tą wyjątkową wilgotnośc :-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 894
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4526
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1144
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 511
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 894
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4526
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1144
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 511
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić, żeby trochę przestygła. W tym czasie jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dalej miksując, wlewać po trochę oleju. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i mielonymi migdałami. Dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać stopioną czekoladę i ponownie wymieszać. Obranego buraka (1 średni) zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Dno tortownicy o średnicy 24 cm natrzeć tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto i wyrównać powierzchnię. Piec w 180 stopniach przez 50-60 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Studzić ostrożnie, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Można podawać z ubitą kremówką z cukrem pudrem. Smacznego :-)