Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne curry z dynią, soczewicą i papryką z mleczkiem kokosowym. Pyszne z ryżem lub makaronem ryżowym. A że maj póki co zimny to przyda się takie rozgrzewające danie
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 36
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 60
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 55
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2605
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 36
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 60
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 55
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2605
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Dynię pokroić w kostkę, paprykę w kawałki, chilli drobno posiekać W dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć 5 minut, dodać czosnek, smażyć kolejne 2 minuty. Do garnka wsypać curry, kolendrę, cynamon, kurkumę i paprykę, papryczkę chilli- wymieszać. Dodać dynię i paprykę, wymieszać z przyprawami.
Dodać soczewicę i zalać 4 wodą, żeby przykrywała całość. Gotować 25 minut aż dynia i soczewica zmiękną. Dodać przecier, mleczko kokosowe i tahini, gotować kolejne 5 minut. Doprawić syropem z agawy, limonką i sosem sojowym. Podawać z ryżem, posypane kolendrą.