Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie też można tak . W oryginale należy użyć czereśni z ogonkami. Siostra podarowała mi takie więc je zagospodarowałem. Dżemów i frużeliny jeszcze mamy sporo stąd taki przepis.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 809
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5740
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9547
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 809
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5740
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9547
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Składniki
Czereśnie umyłem, osuszyłem. Przyciąłem ogonki do połowy. Owoce ułożyłem w słoikach. Przygotowałem zalewę. W moździerzu rozgniotłem pieprz i ziele angielskie. Zagotowałem szklankę wody z winem, octem, miodem, cukrem, skórką pomarańczową, goździkami, cynamonem, rozgniecionymi ziarenkami pieprzu , ziela oraz solą. Gorącym płynem zalałem czereśnie, zakręciłem słoiki. Pasteryzowałem w piekarniku nagrzanym do 90 stopni C.