Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie też można tak . W oryginale należy użyć czereśni z ogonkami. Siostra podarowała mi takie więc je zagospodarowałem. Dżemów i frużeliny jeszcze mamy sporo stąd taki przepis.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666265
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 90
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666265
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 90
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Czereśnie umyłem, osuszyłem. Przyciąłem ogonki do połowy. Owoce ułożyłem w słoikach. Przygotowałem zalewę. W moździerzu rozgniotłem pieprz i ziele angielskie. Zagotowałem szklankę wody z winem, octem, miodem, cukrem, skórką pomarańczową, goździkami, cynamonem, rozgniecionymi ziarenkami pieprzu , ziela oraz solą. Gorącym płynem zalałem czereśnie, zakręciłem słoiki. Pasteryzowałem w piekarniku nagrzanym do 90 stopni C.