Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie też można tak . W oryginale należy użyć czereśni z ogonkami. Siostra podarowała mi takie więc je zagospodarowałem. Dżemów i frużeliny jeszcze mamy sporo stąd taki przepis.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54189
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 533
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5519
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54189
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 533
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5519
 
         
         
                Składniki
Czereśnie umyłem, osuszyłem. Przyciąłem ogonki do połowy. Owoce ułożyłem w słoikach. Przygotowałem zalewę. W moździerzu rozgniotłem pieprz i ziele angielskie. Zagotowałem szklankę wody z winem, octem, miodem, cukrem, skórką pomarańczową, goździkami, cynamonem, rozgniecionymi ziarenkami pieprzu , ziela oraz solą. Gorącym płynem zalałem czereśnie, zakręciłem słoiki. Pasteryzowałem w piekarniku nagrzanym do 90 stopni C.