Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie dania syte, jednocześnie proste w przygotowaniu i robiące się same? Właśnie takie są dania jednogarnkowe. Wystarczy wszystko pochlastać nożem i delektować się cudownymi smakami. Najlepiej wszystko pokroić, później dodawać.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy na duże kawałki. Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy tłuszcz, wrzucamy marchewki i ziemniaki, smażymy. Cebule kroimy w piórka, czosnek siekamy, dodajemy do ziemniaków i dusimy pod przykryciem do jej miękkości (około 15 min). Pomidory sparzamy, usuwamy skórę, kroimy w kostkę, dodajemy do dania. Mięso oddzielamy od kości. Kiełbasę kroimy na 3-4 cm kawałki, które kroimy wzdłuż na pół. Dodajemy do całości z koncentratem pomidorowym, przyprawami, pokrojonymi w paski boczniakami, podlewamy bulionem, dusimy pod przykryciem przez około 30 min. Co jakiś czas mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną zieleniną.