Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania jednogarnkowe to pomysł na szybki i leniwy obiad. Leniwy, bo nie toniemy w garach do mycia:).
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1246
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3409
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1000
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1246
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3409
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1000
Składniki
Kiełbasę i marchewkę kroimy w plastry, cebulę i ziemniaki w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki a czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę do mocnego zarumienienia. Dodajemy brokuł, cebulę, ziemniaki, marchew i czosnek. Podsmażamy chwilę, po czym wlewamy przecier pomidorowy. Uzupełniamy garnek wodą tak by przykrył zawartość garnka. Dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw przez około 30 minut.
Po tym czasie dodajemy przyprawy, solimy do smaku. Mąkę rozrabiamy w niedużej ilości zimnej wody. Wlewamy do potrawki. Dusimy jeszcze przez 5 minut.