Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania jednogarnkowe to pomysł na szybki i leniwy obiad. Leniwy, bo nie toniemy w garach do mycia:).
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45665
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23141
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1402
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45665
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23141
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1402
Składniki
Kiełbasę i marchewkę kroimy w plastry, cebulę i ziemniaki w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki a czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę do mocnego zarumienienia. Dodajemy brokuł, cebulę, ziemniaki, marchew i czosnek. Podsmażamy chwilę, po czym wlewamy przecier pomidorowy. Uzupełniamy garnek wodą tak by przykrył zawartość garnka. Dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw przez około 30 minut.
Po tym czasie dodajemy przyprawy, solimy do smaku. Mąkę rozrabiamy w niedużej ilości zimnej wody. Wlewamy do potrawki. Dusimy jeszcze przez 5 minut.