Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa od: Da-danio Nut-Nutella A-arbuz Kok-kokos Pyszny ,mało słodki deser w sam raz na upalne dni i wieczory.
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 11
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 11
Składniki
Warstwa z nutellą: Nutellę najlepiej wystawić z lodówki ,tak by była płynna. Mieszamy ją z mlekiem ,oraz rozrobioną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Wstawiamy do lodówki ,a gdy masa zacznie tężeć ,to mieszamy ją z pokruszonymi herbatnikami. Masę wylewamy do tortownicy (u mnie 20 cm) ,wstawiamy do lodówki ,do zupełnego stężenia. Masa serowa: Serki Danio (u mnie z kawałkami czekolady) mieszamy z rozrobioną w gorącej wodzie i ostudzoną żelatyną ,wylewamy na masę z nutellą. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa zacznie tężeć , „wbijamy” w nią (lekko) kawałki pokrojonego arbuza i ponownie wstawiamy do całkowitego stężenia masy. Masa z arbuzem: Pokrojonego w kawałki arbuza (bez pestek) układamy na masie serowej. Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie (w mniejszej ilości niż na opakowaniu) ,studzimy i wylewamy na masę serową. Ponownie wstawiamy do lodówki. Masa kokosowa: Napój kokosowy dokładnie mieszamy z rozrobioną w gorącej wodzie żelatyną ,studzimy i wylewamy na masę z arbuzem.