Do góry

Dania główne Przepis na:

Devolay z puree z fasolki szparagowej

Devolay z puree z fasolki szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46744

Dodano:

Odsłon: 27222

Soczysta klasyka z moim ulubionym puree.

Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • masło
  • 800 g fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka mąki
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano.

    Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka zmięknie ,odcedzamy i miksujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,płaską łyżkę mąki i chwilę podsmażamy na maśle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 03 listopada 2014 To naprawdę pyszne mięsko. Proponuję jeszcze przed zawinięciem w roladkę położyć obok masełka troszkę zielonej pietruszki. Podnosi smak i ładnie wygląda.Inne dodatki nie sa wskazane, gdyż wówczas będzie to już zwyczajna rolada.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 24 października 2014 Kusząca, pomysłowa i bardzo smaczna propozycja :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń