Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowa wędlina - kruchy schab gotowany 10 minut

Domowa wędlina - kruchy schab gotowany 10 minut

Autor: kulinarneprzygody

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1568

Dodano: 03.03.2018

Odsłon: 21164

Domowa wędlina - kruchy schab gotowany 10 minut

Przygotowanie

  1. - Schab czyścimy.

    - Do garnka wlewamy szklankę wody.
    - Dodajemy majonez i musztardę i mieszamy.
    - Dolewam pozostałą część wody,
    - Dodajemy wszystkie składniki z listy powyżej i mieszamy.
    - Do garnka z marynatą wkładamy schab i zaczynamy gotować pod przykryciem. Od momentu zagotowania się wody schab gotujemy równe 5 minut.

    - Zdejmujmy z gazu i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia na minimum 6 godzin ja zostawiam na całą noc.

    - Powtarzamy czynność zagotowujemy pod przykryciem i od momentu zagotowania gotujemy równe 5 minut. Po tym czasie pozostawiamy garnek ze schabem ponownie do całkowitego ostygnięcia na minimum 6 godzin.

    -Schabu nie wyciągamy z garnka aż do całkowitego wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agasi 06 marca Polecam, wypróbowałam i uważam, że jest bardzo delikatny i soczysty. na pewno mój ulubiony przepis. Myślę, że nie tylko na wedlinę ale i na obiad niedzielny z jakims sosem grzybowym, hmmm. Ale zrobiłam jeden błąd. Została mi resztka i zamroziłam i po odmrożeniu wypłynęły wszystkie soki i juz nie był tak delikatny. następnym razem zrobię tylko tyle ile zjemy. Polecam Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń