Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i udana propozycja na połączenie ryby i warzywa. Używając brokuła często pozostaje nam tzw "głąb"...wiele osób wyrzuca, a w nim tkwi cały smak warzywa. Postanowiliśmy wykorzystać go w naszym przepisie...choć różyczki też starliśmy ;)
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 36
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 105
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 36
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 105
Składniki
Filety z dorsza kroimy na pożądane przez nas kawałki, oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące. Surowy brokuł ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na bułce tartej robimy placki z przygotowanej masy, układamy filety, przykrywamy plackami masy i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.