Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsze drożdżówki do szkolnych sklepików.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 942
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 279
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 114
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 942
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 279
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 114
Składniki
Pół szklanki letniego mleka mieszamy z drożdżami i kilkoma łyżkami mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W między czasie obieramy i trzemy dynię. Odciskamy z niej sok. Gdy zaczyn podwoi swoją objętość, dodajemy resztę składników. Wyrabiamy na jednolitą i gładką masę. Odstawiamy, przykrywamy ściereczką na pół godziny.
Po pół godziny wyjmujemy ciasto z naczynia, w którym rosło. Bardzo krótko zagniatamy. Wałkujemy na cienki placek. Posypujemy cynamonem, cukrem i dynią. Zwijamy w roladę i kroimy na plastry. Dobrze jest posmarować po wierzchu żółtkiem. Pieczemy 170* 35 minut.