Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszona młoda kapusta (dodatek do obiadu)

Duszona młoda kapusta (dodatek do obiadu)

Autor:

Przepisów i artykułów: 383 Ocena: 5724

Dodano:

Odsłon: 6614

Duszoną kapustę można podać do obiadu zamiast surówki. Nie zapomnijmy o dodatku innych warzyw i koperku, który podkreśla smak całego dania.

Składniki

  • 2 główki młodej kapusty
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 pęczek koperku
  • vegeta, pieprz
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy.

  2. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 21 maja Fajny przepis, lżejsza alternatywa dla kapusty zasmażanej:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń