Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżemik do gofrów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11832
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1296
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3437
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11832
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1296
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3437
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, pokroić w drobną kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny i wymieszać z cukrem. Następnie odstawić na 12 godzin, po czym wlać 1/3 szklanki wody i wino. Gotować na wolnym ogniu, aż dżem stanie się przezroczysty. Przelać do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.