Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona w sosie ze świeżych pomidorów fasolka szparagowa pasuje do chyba każdego dania głównego.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1692
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 69
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 476
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1692
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 69
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 476
Składniki
W średnim garnku, na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż cebulę i smaż do zeszklenia. Następnie włóż fasolkę, smaż mieszając przez około 5 minut, po czym wlej 1/2 szklanki wody. Przykryj garnek, zmniejsz ogień do małego i gotuj fasolkę około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. W czasie duszenia fasolki, sparz pomidory, obierze je ze skórki i pokrój w kostkę. Posól, wymieszaj i dodaj do duszącej się fasolki. Przykryj garnek i gotuj całość przez około 20 minut lub do miękkości. Dodaj pietruszkę i dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku.