Do góry

Sałatki Przepis na:

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 223

Dodano:

Odsłon: 5919

Duszona w sosie ze świeżych pomidorów fasolka szparagowa pasuje do chyba każdego dania głównego.

Składniki

  • 3 łyżki oleju roślinnego, np. rzepakowego
  • 1 średnia cebula
  • pokrojona w kostkę 800 g fasolki szparagowej
  • z przyciętymi końcami
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W średnim garnku, na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż cebulę i smaż do zeszklenia. Następnie włóż fasolkę, smaż mieszając przez około 5 minut, po czym wlej 1/2 szklanki wody. Przykryj garnek, zmniejsz ogień do małego i gotuj fasolkę około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
    W czasie duszenia fasolki, sparz pomidory, obierze je ze skórki i pokrój w kostkę. Posól, wymieszaj i dodaj do duszącej się fasolki.
    Przykryj garnek i gotuj całość przez około 20 minut lub do miękkości. Dodaj pietruszkę i dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń