Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6016
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6016
        
        
                Składniki
Brokuł umyłem , odciąłem nóżkę i obrałem ze skórki. Resztę brokuła podzieliłem na mniejsze różyczki. Cebulę po obraniu pokroiłem na cząstki . W rondelku po zagotowaniu posolonej wody wrzuciłem pokrojoną nóżkę brokuła i cebulę.Gotowałem do miękkości nóżki , potem wrzuciłem na ok. 2 minuty brokułowe różyczki . Odcedziłem , odłożyłem 6 różyczek . Nóżkę i pozostałe różyczki brokuła oraz cebulę zmiksowałem ze śmietanką i jajkami. Przyprawiłem solą i pieprzem. Masę wlałem do żaroodpornych foremek , do każdej włożyłem różyczkę brokuła. Piekłem 20 minut w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni C.