Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 62
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 166
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 369
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 62
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 166
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 369
Składniki
Brokuł umyłem , odciąłem nóżkę i obrałem ze skórki. Resztę brokuła podzieliłem na mniejsze różyczki. Cebulę po obraniu pokroiłem na cząstki . W rondelku po zagotowaniu posolonej wody wrzuciłem pokrojoną nóżkę brokuła i cebulę.Gotowałem do miękkości nóżki , potem wrzuciłem na ok. 2 minuty brokułowe różyczki . Odcedziłem , odłożyłem 6 różyczek . Nóżkę i pozostałe różyczki brokuła oraz cebulę zmiksowałem ze śmietanką i jajkami. Przyprawiłem solą i pieprzem. Masę wlałem do żaroodpornych foremek , do każdej włożyłem różyczkę brokuła. Piekłem 20 minut w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni C.