Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne paluszki na imprezę i nie tylko!
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2996
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2996
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowane na grubość 0,3-0,5mm koimy na paski szerokości 1cm.
Każdy pasek skręcamy w spiralkę i układamy na blaszce do pieczenia. Smarujemy je lekko mlekiem lub maślanką i posypujemy serem.
Paluszki pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Smacznego!!
Użyłam ciasta francuskiego własnoręcznie przygotowanego. Zachęcam do przygotowania ciasta w domu, jest o niebo lepsze niż sklepowe!! A wykonanie w gruncie rzeczy jest bardzo proste! Przepis znajdziecie na moim blogu paulinka-to-ja.blogspot.com