Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie paluszki z serem

Francuskie paluszki z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6618

Dodano:

Odsłon: 12615

Świetne paluszki na imprezę i nie tylko!

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwałkowane na grubość 0,3-0,5mm koimy na paski szerokości 1cm.

  2. Każdy pasek skręcamy w spiralkę i układamy na blaszce do pieczenia. Smarujemy je lekko mlekiem lub maślanką i posypujemy serem.

  3. Paluszki pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Smacznego!!

  4. Użyłam ciasta francuskiego własnoręcznie przygotowanego. Zachęcam do przygotowania ciasta w domu, jest o niebo lepsze niż sklepowe!! A wykonanie w gruncie rzeczy jest bardzo proste! Przepis znajdziecie na moim blogu paulinka-to-ja.blogspot.com

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń