Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne paluszki na imprezę i nie tylko!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22715
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 742
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22715
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 742
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowane na grubość 0,3-0,5mm koimy na paski szerokości 1cm.
Każdy pasek skręcamy w spiralkę i układamy na blaszce do pieczenia. Smarujemy je lekko mlekiem lub maślanką i posypujemy serem.
Paluszki pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Smacznego!!
Użyłam ciasta francuskiego własnoręcznie przygotowanego. Zachęcam do przygotowania ciasta w domu, jest o niebo lepsze niż sklepowe!! A wykonanie w gruncie rzeczy jest bardzo proste! Przepis znajdziecie na moim blogu paulinka-to-ja.blogspot.com