Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęś duszona w dużej ilości warzyw. Podczas pieczenia powstaje pyszny, aromatyczny sos. Danie najlepiej smakuje w towarzystwie klusek śląskich i czerwonej kapusty.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1073
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5624
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18072
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1073
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5624
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18072
Składniki
Gęsie udka natrzyj pieprzem i solą, skrop sokiem z cytryny. Odłóż w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Skórę udek lekko ponacinaj nożem. Przesmaż mięso na tłuszczu, które się z niego wytopi (zacznij od strony skóry). Marchew, seler i pietruszkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Cebulę pokrój w piórka. Wyłóż warzywa na dno garnka. Połóż na wierzch mięso. Duś pod przykryciem przez 2,30-3 h. Dopraw całość solą i pieprzem. Podawaj z ulubionymi dodatkami.