Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kaszą bulgur i gotowanym kurczakiem
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 106
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 288
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1171
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2071
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25504
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 106
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 288
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1171
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2071
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25504
Składniki
Z kapusty usuwamy zeschnięte lub nadpsute liście. Nacinamy przy głąbie tak by liście nie popękały ,zdejmujemy największe liście. W garnku doprowadzamy do wrzenia wodę i wkładamy liście. Zdejmujemy z ognia i po 5-6 min wyjmujemy je i odcedzamy. Kaszę przygotowujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości i mielimy na największych oczkach. Cebulę siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Mięso ,kaszę i cebulę łączymy ,dodajemy posiekaną natkę i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy. W brytfannie gołąbki układamy jeden obok drugiego. Gołąbki zalewamy bulionem warzywnym ,przykrywamy i zapiekamy 60 min w temperaturze 200°C.