Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy niemieckiej kuchni wiedzą, o co chodzi: aromatyczna zapiekanka o charakterystycznym, niepowtarzalnym smaku.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11465
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 291
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 537
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10461
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 751
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11465
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 291
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 537
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10461
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 751
Składniki
ryż gotujemy na sypko
kapustę odciskamy (jeżeli za kwaśna, to wcześniej płuczemy) i w miarę drobno szatkujemy, gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż zmięknie, odcedzamy
boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, a jak wytopi się tłuszcz, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy, aż się wszystko zrumieni
do naczynia żaroodpornego wrzucamy kapustę, ryż, boczek z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek i metkę - wszystko dobrze pieprzymy (ma być pikantne), bardzo ostrożnie solimy i dokładnie mieszamy
zapiekamy w odkrytym naczyniu w piekarniku rozgrzanym do 200 st c przez godzinę