Do góry
Przepis spons.

Smacznie beztłuszczowo Przepis na:

Indyk pieczony w warzywach

Smacznie beztłuszczowo

Autor: Smacznie_Beztluszczowo

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 185

Dodano: 10.10.2016

Odsłon: 6885

Indyk pieczony w warzywach

Składniki

  • 500 g filetu z piersi indyka
  • 250 g dyni (po oczyszczeniu)
  • 1 czerwona papryka
  • 2 gałązki rozmarynu
  • Korzeń pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • czosnek granulowany
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z indyka doprawić solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Dynię pokroić w kostkę, paprykę w paski, pietruszkę w talarki.

  2. Mięso i warzywa oraz gałązki rozmarynu umieścić w rękawie do pieczenia, zawiązać.

  3. Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 175 stopni.

  4. Do rozgrzanego urządzenia włożyć rękaw do pieczenia z zawartością podwijając folię maksymalnie pod spód. Ustawić czas na 40 minut, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.

  5. Ostrożnie rozciąć rękaw i wyciągnąć zawartość na talerz. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń