Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo zdrowa z kaszą jaglaną i lekka. Można ją jeść na obiad i kolację. Zrobi ją każdy i zachwyci swoją rodzinę. Polecam dodawać awokado do sałatki bo ma wartościowy kwas oleinowy.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Składniki
Kasze gotuję według instrukcji opakowania, stosunek 2:1 wody do kaszy.Do kaszy dodaję dwie łyżki oliwy jest wtedy lepsza. Kieso z kurczaka marynuję. Kroje na kawałki, przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, oregano, bazylię, olej, paprykę i odstawiam na 30 minut do lodówki. Smażę go na patelni. Awokado obrane skrapiam sokiem z cytryny, nie ciemnieje i kroję na kawałki. Na talerzu układam roszponkę, dodaję kaszę, kurczaka, cebule pokrojona, pomidory, oliwki, posypuje sola pieprzem i polewam sosem vinaigrette.