Do góry

Sałatki Przepis na:

Jajka przepiórcze na sałatce

Jajka przepiórcze na  sałatce

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 11714

Dodano: 27.03.2015

Odsłon: 51301

Propozycja na sałatkę Wielkanocną.

Składniki

  • 18 przepiórczych jajek
  • 200 g sera feta
  • 1 słoik białych szparagów
  • 2 małe cebule
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 150 g białej rzodkwi
  • Sos : 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyzki białego octu winnego
  • 3 łyzki gęstej śmietany 18 %
  • sól
  • cukier
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, a następnie obrałem. Ser feta pokroiłem w kostkę. Szparagi po osaczeniu pokroiłem na mniejsze kawałki, a cebulę w piórka.
    Rzodkiew i obrany ogórek starłem na tarce o grubych oczkach. Przygotowałem sos, z którym wymieszałem warzywa. Sałatkę wyłożyłem do salaterki, na nich ułożyłem kostki fety i przepiórcze jajka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 28 marca 2015 Świetna i bardzo smaczna propozycja :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń