Do góry

Przekąski Przepis na:

Kapelusze nadziewane tuńczykiem

Kapelusze nadziewane tuńczykiem

Autor: Kobi

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 392

Dodano: 28.02.2017

Odsłon: 8376

Tuńczyk, ser i pieczarki z sosem pomidorowym smakują najlepiej. Szczególnie z sosem

Składniki

  • 6 dużych pieczarek
  • pół puszki tuńczyka w sosie własnym
  • ½ średniej cebuli
  • kilka łyżek startego sera żółtego
  • 1 łyżka oleju
  • masło
  • Sól
  • Pieprz
  • sos madziarów
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.



  2. Pieczarki myjemy, dokładnie osuszamy. Usuwamy trzonki a kapelusze obieramy.
    Obrane pieczarki smarujemy olejem. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle 5 min. Tuńczyka przekładamy do małej miski. Mieszamy z podsmażoną cebulą, sosem dodajemy szczyptę soli i pieprzu.

  3. Na blaszce układamy kapelusze, które faszerujemy masą rybną. Całość posypujemy startym serem.

    Zapiekamy 15 min. Podajemy ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amira 08 grudnia Przepis ciekawy ,ale mam pytanie co to jest ten sos madziarów?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń