Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego :) DO tego ulubione dodatki i można oszaleć :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Karkówkę kroimy na kotlety, solimy i pieprzymy. Musztardę, ketchup i miód łączymy i w tak przygotowanej marynacie obtaczamy mięso. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Pieczemy w rękawie do pieczenia w 180°C przez ok. 40 min. Pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw, żeby „mocniej przypiec” mięso.