Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w miodzie

Karkówka w miodzie

Autor: Chilijalapeno

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 191

Dodano: 05.04.2018

Odsłon: 3765

Coś pysznego :) DO tego ulubione dodatki i można oszaleć :)

Składniki

  • 0,5 kg karkówki
  • 2 łyżki musztardy (sarepska)
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki miodu
  • sól i pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy na kotlety, solimy i pieprzymy. Musztardę, ketchup i miód łączymy i w tak przygotowanej marynacie obtaczamy mięso. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Pieczemy w rękawie do pieczenia w 180°C przez ok. 40 min. Pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw, żeby „mocniej przypiec” mięso.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 kwietnia W miodzie też robimy kurczaka i nomen-omen jest MIODZIO xD

Na ruszt idealna rzecz :)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń