Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp...ik w galarecie

Karp...ik w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4222

Dodano:

Odsłon: 66047

Wigilijny karp w galarecie dla najmłodszych ;-)

Składniki

  • Karp 3 kawłki
  • marchewka,seler
  • świeża gałązka melisy i rozmarynu
  • sól.żelatyna
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do rondelka z posoloną wodą wrzucić wycięte z warzyw gwiazdki i zioła. Kiedy warzywa zmiękną włożyć rybę i gotować ją w aromatycznym wywarze ok 10-12 min.Wyjąć karpia i gwiazdki.Po przestudzeniu bardzo dokładnie obrać rybę z ości...pamiętając,że to dla naszych maluchów ;-) Do gorącego rosołu wsypać żelatynę i poczekać,aż się rozpuści - nie gotować. W pojemniczkach (ja miałam po Monte) ułożyć rybę i gwiazdki warzywne.Zalać rosołem z żelatyną i wstawić do lodówki.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

capri 09 grudnia 2012 ale ślicznoty, niecierpię karpia, ale tciąo danie zjadłabym z wilelką chęcią :)

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub26 09 grudnia 2012 dokładnie babcia, wg mnie to przepis dla Wszystkich:-)

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 09 grudnia 2012 Świetne danie dla maluchów, biorę do ulubionych, będzie jak znalazł, kiedy pojawią się na świecie prawnuki. Pozdrawiam.
A tak nawiasem, dorośli też chętnie by zjedli.

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń