Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne, proste danie, które można przygotować wcześniej, a przed podaniem zapiec 15 minut. Pychaa!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 47
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 116
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 93
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 860
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 47
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 116
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 93
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 860
Składniki
Uwaga! Zanim pokroimy rybę możemy obłożyć ją plasterkami świeżej cebuli i wstawić na noc do lodówki - wówczas pozbędziemy się lekko mulistego smaku.
Rybę kroimy na 8 kawałków. Jeśli to możliwe usuwamy większe ości. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki.
Pieczarki oczyszczamy, podsmażamy na jednej łyżce masła. Oprószamy solą i pieprzem. Ściągamy z patelni.
Rybę osuszamy - ściągamy cebulę - jeśli obkładaliśmy rybę. Każdy kawałek zanurzamy w rozmąconych jajkach oraz mące wymieszanej z papryką i smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle wymieszanym z olejem. Przed podaniem układamy rybę w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy obsmażone pieczarki, obkładamy wiórkami zimnego masła i zapiekamy 15 min w temp. 180 C.