Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza zapiekana z pomidorami

Kasza zapiekana z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 1691

Dodano:

Odsłon: 9986

Kasza jęczmienna, zapiekana z pomidorami i podana z sosem czosnkowym.

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. W czasie kiedy kasza się gotuje siekamy drobno cebulę i delikatnie podsmażamy na oleju. Siekamy drobno koperek, pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Kiedy kasza się ugotuje należy przepłukać każdy worek pod zimną wodą i kiedy obcieknie, rozciąć woreczek i wsypać kaszę do dużej miski.

  2. Do kaszy dodać koperek, podsmażoną cebulkę, majeranek, oregano, szczyptę soli i trochę pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Ułożyć na dno naczynia żaroodpornego, ułożyć na kaszy pomidory. Zapiekać 15 minut w 190 stopniach.
    Zapieczoną kaszę z pomidorkami przełożyć na talerz, polać sosem czosnkowym. Podawać z ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń