Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki składnikom pasty khao soi, zupa jest i pikantna i jednocześnie orzeźwiająca
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2150
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 344
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 767
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2150
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 344
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 767
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni, na papierze do pieczenia ułoż dynię i skrop oliwą. Piecz 20-25 minut i wyjmij z piekarnika.
W między czasie składniki pasty khao soi zmiksuj w blenderze, i odstaw na bok.
W miedzy czasie ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu, i odstaw na bok.
W miedzy czasie ugotuj brokuły w osobnym garnku – 5 minut we wrzątku, brokuły powinny być chrupiące.
W garnku rozgrzej oliwę i smaż pastę khao soi aż będzie brązowa – 3-4 minuty. Dodaj bulion i mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Zdejmij z ognia.
W miseczce ułóż makaron, warzywa i zalej bulionem z mlekiem kokosowym. Udekoruj kolendrą i dymką. Natychmiast podawaj.