Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowe w kilka minut.Doskonałe dla dzieci i dorosłych.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 367
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1444
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 367
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1444
Składniki
Porcja dla 2-3 osób . W większej głębokiej misce mieszamy serek z jajkami, mąką i solą. W saganku zagotować wodę, dobrze posolić. Najpierw zanurzam łyżkę stołową w gorącej wodzie, potem nabieram 1/3 łyżki ciasta i wkładam do wrzącej wody. Gdy wyłożymy wszystkie kluski, lekko mieszamy a po 2 minutach od ponownego zawrzenia wyjmujemy kluski.
Kluski wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z serkiem, jogurtem lub śmietaną i szczypiorkiem.