Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle z morelami

Knedle z morelami

Autor: cos-pysznego

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 22

Dodano: 20.06.2011

Odsłon: 15111

letnie i bardzo smaczne! Są to knedle z twarogu, a nie z ziemniaków

Składniki

  • twaróg, 250g
  • mąka pszenne, 1 szkl
  • jajko, 1szt
  • duże morele, 2 szt (około)
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z twarogu, jajka i mąki zagnieść ciasto, zrolować wałek i pokroić na 14 części. Do każdej części dodać po kawałku moreli i 1/4 łyżeczki cukru. Ulepć kulkę. Podczas gotowania, zarumienić na patelni bułkę tartą (4 łyżki) i dodać masło (1/4- 1/3 kostki). Po ugotowaniu i zahartowaniu knedli wrzucić je na gorącą palelnię z zarumienioną bułką i zostawić na chwilę (knedle zrobią się troszkę twardsze). www.cos-pysznego.blogspot.com

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń