Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam jednogarnkowe dania. Nie dość, że są pyszne w smaku to jeszcze szybko się je robi. Polecam na zimniejsze dni! Danie dla tych, którzy lubią połączenia słodko - ostre.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 838
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12699
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 838
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12699
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, przesmażamy kilka minut na oleju w głębokim garnku. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym, liściem lubczyku, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładamy do cebuli i co jakiś czas mieszamy, aż mięso zmieni kolor. Wlewamy miód i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną w 3 cm paseczki czerwoną paprykę oraz plastry pieczarek. Całość podlewamy wodą. Dusimy na wolnym ogniu. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy cukrem i solą. Danie dusimy przez około 40 minut. Kociołek jest gotowy gdy sos delikatnie się zagęści.