Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z suszonych jabłek.

Kompot z suszonych jabłek.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 975 Ocena: 9313

Dodano: 21.12.2017

Odsłon: 1493

Do ugotowania kompotu użyłam mięty, goździków i skórki z mandarynki. Idealny kompot na świąteczny stół.

Składniki

  • suszone jabłka 3 garście
  • goździki 4-5 szt.
  • skórka z mandarynki (bez białego albedo)
  • mięta 3 saszetki
  • woda 3 litry
  • cukier trzcinowy do smaku
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Suszone jabłka płuczemy w wodzie, wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy skórkę z mandarynki lub pomarańczy bez białego albedo, goździki. Gdy kompot zacznie się gotować do garnka dodajemy saszetki mięty, cukier (słodzimy do smaku). Kompot gotujemy 10 minut. Z ugotowanego kompotu wyjmujemy saszetki mięty. Kompot najlepiej smakuje ostudzony.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń