Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ugotowania kompotu użyłam mięty, goździków i skórki z mandarynki. Idealny kompot na świąteczny stół.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 947
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 947
Składniki
Suszone jabłka płuczemy w wodzie, wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy skórkę z mandarynki lub pomarańczy bez białego albedo, goździki. Gdy kompot zacznie się gotować do garnka dodajemy saszetki mięty, cukier (słodzimy do smaku). Kompot gotujemy 10 minut. Z ugotowanego kompotu wyjmujemy saszetki mięty. Kompot najlepiej smakuje ostudzony. Smacznego!!!