Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ugotowania kompotu użyłam mięty, goździków i skórki z mandarynki. Idealny kompot na świąteczny stół.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3183
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 601
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3183
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 601
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Suszone jabłka płuczemy w wodzie, wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy skórkę z mandarynki lub pomarańczy bez białego albedo, goździki. Gdy kompot zacznie się gotować do garnka dodajemy saszetki mięty, cukier (słodzimy do smaku). Kompot gotujemy 10 minut. Z ugotowanego kompotu wyjmujemy saszetki mięty. Kompot najlepiej smakuje ostudzony. Smacznego!!!