Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluchy z gotowanych ziemniaków, Bardzo smakują z bułką tartą podsmażoną na masełku. Najlepsze są ziemniaki ugotowane dzień wcześniej.
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 2336
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 24
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 2336
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 24
Składniki
Ziemniaki należy zagotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę. Dodać jaja, mąki i wyrobić kulę. Jeżeli ciasto będzie kleiło się do rąk, trzeba dać ciut więcej mąki. Ciasto ma być miękkie.
Dzielimy na cztery części i ręcznie tworzymy z ciasta rulony. Tniemy na kawałki pod kątem. Gotujemy w osolonej wodzie. Trzy minuty od momentu wypłynięcia. Gdy wypłyną zmniejszamy grzanie tak aby woda lekko wrzała. Masło należy roztopić w garnuszku i wsypać bułkę tartą. Smacznego :)