Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mączne smaki, wspomożone sosem, który lubimy najbardziej. Pycha, nawet mega...jesienne smaki, przygotowują nas na zimę :P
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3256
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 88
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 153
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3256
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 88
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 153
Składniki
Ziemniaki gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez praskę. Mieszamy z mąką na jednolitą masę. Z tak przygotowanych ziemniaków formujemy wałek i kroimy po skosie (1,5-2 cm). Kotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Posiekaną cebulę smażymy na rozgrzanym oleju razem z mięsem mielonym, rozdrabniając go. Po 10 min dodajemy oczyszczone i pokrojone na 4, pieczarki. Smażymy chwilę, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu ok. 15 min. Mąkę dokładnie rozprowadzamy w zimnej wodzie (100 ml), dodajemy do mięsa i szybko mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia. Kopytka podajemy polane sosem, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ulubioną surówką.