Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet de volaille (de wolaj), chrupiąca skórka, soczyste mięsko i nadzienie rozpływające się w ustach. Lubiany przez tak wielu a jednak gro ludzi obawia się go przyrządzać. Na filmie dołączonym do przepisu pokazuję że jednak to nic skomplikowanego :)
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 522
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2711
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 739
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3269
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 522
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2711
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 739
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3269
Składniki
Odcinamy polędwiczkę i oczyszczamy filet. Przecinamy go wpół i rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy.
Masło i ser ścieramy na tarce i dodajemy natkę pietruszki. Z farszu formujemy wałeczek i zawijamy go ściśle w filet.
Tak przygotowane odstawiamy na min 1h do lodówki. Panierujemy, bułka tarta => jajko => bułka tarta. Smażymy na głębokim oleju na mocno złoty kolor. Podajemy na ciepło.