Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 4004

Dodano:

Odsłon: 35794

Kotlet de volaille (de wolaj), chrupiąca skórka, soczyste mięsko i nadzienie rozpływające się w ustach. Lubiany przez tak wielu a jednak gro ludzi obawia się go przyrządzać. Na filmie dołączonym do przepisu pokazuję że jednak to nic skomplikowanego :)

Składniki

  • Składniki (proporcje na 2 szt) :
  • pierś z kurczaka
  • 70 gr sera żółtego
  • 50 gr masła
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Odcinamy polędwiczkę i oczyszczamy filet.
    Przecinamy go wpół
    i rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy.

  2. Masło i ser ścieramy na tarce
    i dodajemy natkę pietruszki.
    Z farszu formujemy wałeczek
    i zawijamy go ściśle w filet.

  3. Tak przygotowane odstawiamy na min 1h do lodówki.
    Panierujemy, bułka tarta => jajko => bułka tarta.
    Smażymy na głębokim oleju
    na mocno złoty kolor.

    Podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pedroklub 18 stycznia 2017 To nie jest Kotlet de volaille, tylko kotlet nadziewany masłem i serem. Kotlet de volaille jest nadziewany tylko masłem. Koniec, kropka. Z serem, z szynką, z grzybami... jest pycha ale to nie De Volaille ! I porządny ma jeszcze wystającą, opieczoną kostkę skrzydełka. Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Greg36 17 stycznia 2017 Mam rozumieć, że kurczak posiada polędwiczkę na piersiach? Oj MECHANIK, MECHANIK ???!!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 17 stycznia 2017 Pyszności. "Polędwiczki" zbieram i po uzbieraniu się dość sporej ilości robię chruściki - jako przekąskę, lub na obiad. Osobiście lubię z masłem i pietruszką. Spróbuję jednak Twojego przepisu.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolada 17 stycznia 2017 Mam rozumieć, że kurczak posiada polędwiczkę na piersiach? Ciekawe... I co z nią później robimy, zjadamy ją na surowo?

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń