Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z karpia

Kotlety mielone z karpia

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 741 Ocena: 14244

Dodano: 18.02.2017

Odsłon: 8127

Przepis Karola Okrasy

Składniki

  • 500 g mięsa z karpia
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g suszonych żurawin
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki suchego chleba razowego, zmielonego
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia, wystudziłem.
    Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni.
    Podałem z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń