Do góry

Przekąski Przepis na:

Krakersy z siemieniem lnianym

Krakersy z siemieniem lnianym

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3718

Dodano:

Odsłon: 1624

Słona i zdrowa przekąska.

Składniki

  • siemię lniane 10 dag
  • maka pszenna 1,5 szklanki
  • sól 0,5 łyżeczki
  • proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
  • masło 2 łyżki
  • mleko 0,5 szklanki
  • cebula 0,5 średniej
  • natka pietruszki 0,5 pęczku
  • białko 1 sztuka
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Natkę posiekać drobno.
    W misce wymieszać nasiona, sól, proszek, mąkę i masło. Dodać cebulkę i natkę.

  2. Wlać mleko i wyrobić ciasto.

  3. Rozwałkować na cienki placek. Wykroić kółka, kwadraty- według uznania. Ułożyć na papierze do pieczenia. Krakersy delikatnie posmarować białkiem.

  4. Piec około 20 min 170 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń