Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywną i aromatyczną brokułową zupę krem z wyrazistą nutą sera pleśniowego oraz prażonymi ziarnami słonecznika. Krem jest szybki i prosty w przygotowaniu :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44677
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182138
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 278
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44677
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182138
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 278
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek i chwilę razem przesmażamy.
Różyczki brokuła i pokrojone ziemniaki zalewamy bulionem, dodajemy listek laurowy, podsmażoną cebulkę oraz czosnek i gotujemy do miękkości.
Do ugotowanych warzyw dodajemy kawałki sera pleśniowego i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę. Krem doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z kleksem śmietany i ulubionymi dodatkami np. mini bruschettą.