Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić by krokiety wyglądały bardziej efektownie? Wystarczy zmienić metodę ich składania. Najlepiej smakują w towarzystwie czerwonego barszczu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Masło rozpuść w małym garnuszku, wystudź. W misce umieść wszystkie składniki na ciasto. Dokładnie wymieszaj je ze sobą. Odstaw na pół godziny. Kapustę posiekaj. Podlej wodą i gotuj do miękkości. Cebulę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w kostkę. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Cebulę podsmażaj na tłuszczu do czasu aż się zeszkli, dodaj pieczarki i marchew. Duś do czasu aż warzywa zmiękną. Połącz je z kapustą. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Na rozgrzaną patelnię wylewaj ciasto i usmaż cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik wyłóż po dwie łyżki farszu. Rozprowadź farsz na całej powierzchni naleśnika. Zwijaj je w ruloniki. Odkrój brzegi (lewy i prawy), przekrój na pół. Panieruj kolejno w jajkach i tartej bułce. Smaż na złoty kolor z każdej strony.