Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 41
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 41
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Składniki
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plasterki o grubości 1 cm. Następnie wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie lepkie ale tak ma być. Następnie wykładamy formę papierem do pieczenia i wkładamy ciasto równomiernie je rozprowadzając. Na górę układamy kiwi i posypujemy je cukrem aby uzyskać chrupiącą górę i tak dosłodzimy trochę kiwi bo moje były lekko kwaśne. Nagrzewamy piekarnik do 170 C. i wkładamy ciasto. Pieczemy około 35-40 min. aż góra nam się zarumieni i sprawdzamy dla pewności patyczkiem. SMACZNEGO.........