Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowna i smaczna przekąska na imprezę.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 496
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10172
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13463
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2722
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 496
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10172
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13463
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2722
Składniki
Mięso umyć i przepuścić przez maszynkę. Dodać bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, jajko, posiekaną cebulę, przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Do czarnych oliwek włożyć po słupku czerwonej papryki, zawinąć w kulkę mięsa wielkości orzecha włoskiego.
Dokładnie obtoczyć w mące.
Kuleczki wkładać do gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej, gotować przez 15 minut.Następnie wyjąć z wody, ostudzić.
Zimne kulki posmarować serem kanapkowym i obtoczyć w żółtym serze startym na tarce o średnich oczkach.
Nabić na wykałaczki i podawać jako przekąska.