Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowna i smaczna przekąska na imprezę.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 278
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 357
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 278
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 357
Składniki
Mięso umyć i przepuścić przez maszynkę. Dodać bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, jajko, posiekaną cebulę, przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Do czarnych oliwek włożyć po słupku czerwonej papryki, zawinąć w kulkę mięsa wielkości orzecha włoskiego.
Dokładnie obtoczyć w mące.
Kuleczki wkładać do gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej, gotować przez 15 minut.Następnie wyjąć z wody, ostudzić.
Zimne kulki posmarować serem kanapkowym i obtoczyć w żółtym serze startym na tarce o średnich oczkach.
Nabić na wykałaczki i podawać jako przekąska.